Christian Brasseur

Christian Brasseur is een zeer gewaardeerde kunstenaar van de School van Vresse. Hij is een neef van Maurice Brasseur, een Luxemburgse politicus en de eerste voorzitter van de Stichting Chaidron-Guisset.

Hij exposeerde voor het eerst in de Salons van « La Glycine »  in juli 1983, een evenement waarvan de kronieken van « La Glycine »  de gebeurtenissen bijhield. « Heel Vresse en Bouillon waren aanwezig om deze kunstenaar te begroeten, wiens talent gelijk staat aan zijn vriendelijkheid. »

Biografie

Christian Brasseur werd in 1940 geboren vóór de oorlog en verliet zijn geboortedorp Corbion nooit. Gepassioneerd door schilderen, « kladderde »  hij met potlood en kwast sinds hij 15 jaar oud was.

Hij was kapper van beroep en opende zijn kapsalon toen hij twintig was, waar hij regelmatig zijn nieuwe schilderijen tentoonstelde. Hij hield ervan te luisteren naar de eerste kritieken van zijn klanten, die als eerste zijn werken ontdekten.

Hij was autodidact, leerde uit boeken en bezocht musea en kunstgalerijen. Hij bezocht regelmatig de grote schilders van de Semois, raakte bevriend met Marie Howet en sloot zich aan bij de School van Vresse.

Hij nam deel aan ensemble tentoonstellingen in Namen, Dinant, Vresse, Vielsam, Arlen, Libramont en Sedan.

Zijn werken

Christian Brasseur gebruikte zelfverzekerde en krachtige penseelstreken die zijn werken deden leven doorheen de verschillende technieken die hij gebruikte: verf, aquarel, pastel en gouache. Zijn techniek is krachtig en zijn penseelstreken zijn zeker, wat zijn werk een opmerkelijke diepte geeft. Eenvoud en jeugdigheid zijn de sleutelwoorden van zijn schilderwerk. Hij hield ervan landschappen, dorps- en stadsgezichten en boeketten bloemen weer te geven. Door zijn kracht en vriendelijkheid, zijn zijn schilderijen een weerspiegeling van zijn warme karakter.

Lijst van de tentoongestelde werken:

    1. « Le bouquet imaginaire »
    2. « Le port en fête »
    3. « Bouquet d’automne »
    4. « Neige à Chassepierre »