Gerard Gribaumont

«Zoek kunstenaars voor een collectieve tentoonstelling ... Het is door op een mooie lentedag in 1981 positief op deze kleine advertentie in een lokaal annonceblad te antwoorden, dat ik zonder me al te veel vragen te stellen de wereld van de Kunst betrad. Weinig kennis op dit gebied, geen artistieke opleiding, op een paar lessen tekenen per correspondentie na. Tot mijn grote verbazing kenden de enkele aquarellen en andere tekeningen met Chinese inkt die ik voorlegde hun kleine succes. » Gerard Gribaumont, januari 2016.

In 1994 exposeerde hij in de Salon van « La Glycine ».

Biografie

Gérard Gribaumont werd in 1951 geboren in Saint-Mard, een klein dorpje in de Gaumestreek dat deel uitmaakt van de gemeente Virton. Grafisch ontwerper van beroep, was hij autodidact in de schilderkunst.

Hij nam deel aan enkele collectieve tentoonstellingen tot in 1991. Daarna presenteerde hij zijn werken in eenmanstentoonstellingen. Hij werkte ook samen met erkende galerijen: in Brussel, Luik, Brugge en in het buitenland.

Zijn werken

Autodidact, drukt hij zich volledig uit in olieverfschilderijen. Aanvankelijk doorkruisten grote zwarte lijnen zijn doeken, op een ondergrond die eerst met een donkere tint was bedekt. De tekening is aanvankelijk heel realistisch en wordt dan meer dromerig. Vervolgens is het zijn verbeelding die het overwicht krijgt, wanneer hij begint te denken als een « maker van beelden », vormen, kleuren en licht ... Zijn vormen zijn goed afgelijnd, zijn kleuren nogal donker, en zijn personages karikaturaal.

In zijn kunst wordt Gérard Gribaumont beïnvloed door Camille Barthélémy, we kunnen ook sommige van zijn schilderijen vergelijken met die van Milo Dardenne, waar de kunstenaar het accent legt op de actie en het uitgevoerde werk. Altijd op zoek naar nieuwigheden, tussen reëel en onwerkelijk, interpreteert hij. Zijn schilderwerk is een lust voor het oog, het gaat om het oproepen van een emotie bij degene die ernaar kijkt. Zijn enige ambitie is delen, door de toeschouwers een paar momenten van geluk te bieden.

Lijst van de tentoongestelde werken:

  1. « Le bûcheron »