Johnny Schuddeboom

Zijn eerste tentoonstelling in « La Glycine » kwam tot stand door na een drankje naar José Chaidron te roepen: « Ik zou hier graag willen tentoonstellen! ». De volgende maand al was de tentoonstelling een groot succes. Johnny Schuddeboom was één van de eerste kunstenaars die een belangrijke schenking van 25 doeken heeft gedaan aan de Stichting Chaidron-Guisset, enige tijd voor zijn dood.

Biografie

Johnny Schuddeboom werd in 1908 in Rotterdam geboren. Deze schilder en aquarellist volgde een tweejarige opleiding aan de Academie van Amsterdam. Hij reisde veel en woonde lang in Antwerpen in een woonboot. Hij bezocht ook het zuiden van Frankrijk met zijn campingcar. Op een dag, terwijl hij in Dinant tentoonstelde, bracht één van zijn wandelingen hem naar Vresse-Sur-Semois, dat al snel zijn adoptieplaats werd. Want inderdaad, 16 jaar lang woonde hij dichtbij Gros-Fays, een dorpje bij de naburige stad Bièvre, gelegen op 6 km ten oosten van Vresse. Daarna verhuisde hij weer naar de streek van Antwerpen waar zijn vrouw vandaan kwam en waar hij stierf in 1993.

Zijn werken

Hij staat bekend om zijn grote semi-abstracte composities, meestal beginnend met waterzichten of bloemen. Hij gebruikte een dikke pasta in een wonderlijke kleurenpracht.

Lijst van de tentoongestelde werken:

 1. « Ikebana »
 2. « Le bateau »
 3. « L’automne »
 4. « La tzigane »
 5. « La rue »
 6. « Neige »
 7. « Arbres des Indes »
 8. « Le moulin »
 9. « Vendanges »
 10. « Etang »
 11. « Les enfants »
 12. « L’Espagne »